Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

9 czerwca 2014

Truskawkowy deser z otrębami

SKŁADNIKI:
100g sera białego
2 łyżki śmietany
pół szklanki mleka
3-4 łyżeczki cukru (w zależności od słodyczy truskawek)
dwie duże garście truskawek (nie ważyłam)
płaska łyżeczka żelatyny
120 g otrębów granulowanych truskawkowych (KUPIEC)
półtorej łyżki otrębów żytnich (KUPIEC)
garść orzechów włoskich (posiekanych)

PRZYGOTOWANIE:
Ser, śmietanę, mleko, cukier i truskawki dokładnie blendujemy. Żelatynę zalewamy odrobiną wody i gdy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Dolewamy do zblendowanego 'kremu' i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Otręby granulowane i żytnie mieszamy ze sobą, dosypujemy orzechy i naprzemiennie układamy w pucharkach.


Z podanych składników wyszło trzy porcje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz